TopLogo

Потърсете ни за информация  +35956 530 350   info@nestour.com
BG GB TK
FB GP TW

„МЕЖДУ ДУНАВ и ЧЕРНО МОРЕ” от 75 ЛВ.

„МЕЖДУ ДУНАВ и ЧЕРНО МОРЕ” от 75 ЛВ.Дати на тръгване

Дата на тръгване: 12/09/2020
Цена: от 75 ЛВ.
Дата на тръгване: 10/10/2020
Цена: от 75 ЛВ.


Детайли

,,МЕЖДУ ДУНАВ и ЧЕРНО МОРЕ”
нос Калиакра – Балчик – Добрич - Силистра – биосферен резерват „Сребърна“ – Тутракан – Свещари

2 дни / 1 нощувка
с тръгване от Бургас и Варна
1-ви ден:
Отпътуване в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х-л „Булаир“, в 09.00 ч. от Варна, ул.“Антим I”. Почивка по пътя. Пристигане на нос Калиакра – живописен, вдаден 2 км в морето нос, висок 60-70 м, в чието подножие има множество пещери и подводни скали, останки от древна крепост, църкви и улици. Разглеждане на археологически резерват „Калиакра” /в списъка на 100-те национални туристически обекта(НТО)/. Отпътуване за Балчик – посещение на Ботаническата градина, където има повече от 3000 вида растения и лятната резиденция на румънската кралица Мария /в списъка на 100-те НТО/. Свободно време за обяд. Отпътуване за Добрич – разположен в центъра на Добруджа. Свободно време за разходка и възможност за разглеждане на дом-паметник „Й.Йовков“/в списъка на 100-те НТО/ и архитектурно-етнографския музей „Стария Добрич” – музей на открито, където се съхраняват, представят и развиват традиционните добруджански занаяти. Отпътуване за Силистра. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка в центъра на Силистра – разположен в Североизточна България на брега на р. Дунав, един от най-старите български градове, с много богата и древна история, създаден преди около 1900 години като римска крепост. Посещение на Меджиди табия – единствената напълно съхранена в интериор и екстериор крепост от османската епоха в България. Отпътуване и разглеждане на биосферния резерват "Сребърна", признат през 1977 г. от ЮНЕСКО за резерват със световно значение /в списъка на 100-те НТО/. Отпътуване за Тутракан и разглеждане на единствения по поречието на р. Дунав етнографски музей „Дунавски риболов” /в списъка на 100-те НТО/. Отпътуване за с.Свещари и посещение на „Свещарската гробница“ – обект от списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО /в списъка на 100-те НТО/. Представлява тракийско-елинистична гробница от първата половина на III в. пр. н. е. Отпътуване и пристигане в Бургас около 21.00ч.

Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Силистра;
-> екскурзоводско обслужване;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат
Цената НЕ включва доплащания за:
-> единична стая – 25 лв.;  
-> входни такси на посещаваните обекти.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане за тръгване от Карнобат – 15 лв.
* Входни такси: /с ориентировъчен характер/ археологически резерват „Калиакра“ – 3 лв.; комплекс „Двореца“ и Ботаническата градина – 10 лв.; крепост „Меджиди табия“ – 2 лв.;  резерват „Сребърна“ – 5 лв.; музей „Дунавски риболов“ – 2 лв.;  Свещарска гробница – 10 лв.

* При тази програма може да посетите 6 от 100-те национални туристически обекта

тръгване: от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Обзор от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 75.00 лв 74.00 лв. 73.00 лв. 72.00 лв 70.00 лв.
Цена дете до 12 г. 70.00 лв. 69.00 лв. 68.00 лв. 67.00 лв. 65.00 лв.

 


Запитване за екскурзия

Име*:
e-mail *
Телефон *
Коментар *
 
* полет от София
 
* полет от Истанбул
Въведете кода *
 
       НАШИ  ПАРТНЬОРИ